Veranda bouwen


Terrasoverkapping of veranda maken.
Het dak wordt uitgevoerd met dichte metalen dakplaten of met lichtdoorlatende polycarbonaat, beide voorzien van hemelwaterafvoer. De overkapping moet minimaal 22, meter hoog zijn en bij een veranda moet je ook rekening houden met de hoogte van de kozijnen en eventuele openslaande deuren van het huis.
verandabouw

Veranda Doe-het-zelf Bouw 2dehands.be.
Wilt u eenvoudig een ruime veranda aan het huis bouwen? Deze witte aluminium aanbouw set is 503 cm breed en 300 cm diep. Deze veranda wordt ge. 14 februari 2018 1347: Bezorgt in heel België. Zinken dakgoot set voor tuinhuis, blokhut of veranda! ramen en deuren

Veranda bouwen: aandachtspunten en tips.
De fundering van de veranda moet voldoende zwaar zijn om de veranda te kunnen dragen en moet daarnaast geïsoleerd zijn. Bij het bouwen van een veranda is het belangrijk om een goede waterkering aan te brengen zodat er later geen vochtproblemen kunnen gaan ontstaan. Gevelreiniging

Veranda bouwen? Vermijd deze grootste fouten! Veranda Livios.
Zomaar een veranda bouwen op een bestaande verharde buitenvloer kan vochtproblemen met zich meebrengen.” Ga voor de juiste beglazing. Laura Bonnave Saint-Gobain Glass: Polycarbonaat” als dakbeglazing mag dan wel licht en goedkoop zijn, isolerend gezien is het niet meer van deze tijd. stockwagens

How to: een veranda bouwen in 4 minuten YouTube.
PraxisBouwmarkt 25527, views. Veranda Bouwen DOE HET ZELF Duration: 016. Edwin Berendsen 5194, views. veranda stacaravan Duration: 415. albert postma 2507, views. eiken veranda met eiken gebint aan bestaande schuur van Hemadowi.nl Duration: 030. eikenbouwpakketten 3381, views. Verandaservice bouwt veranda in Tilburg Duration: 126. bedrijfsfilm

Veranda bouwen? Dit zegt de wetgeving!
Zo bouwen wij onze verandas! U heeft het zich misschien wel al eens afgevraagd Een veranda; hoe begint u daar nu aan? Naast de veranda op zich en natuurlijk ook het kostenplaatje ervan, willen veel klanten graag weten welke stappen hun veranda in wording zal moeten doorlopen vooraleer ze ervan kunnen genieten. ibix

Veranda zelfbouw: Kiezen voor volledige of gedeeltelijke zelfbouw?
Veranda of pergola? Veranda of terrasoverkapping? Veranda of aanbouw? Materialen veranda: Mogelijkheden. Veranda bouwen: Aandachtspunten. Beste zon-oriëntatie veranda. Zonwering voor veranda. Vouwramen voor veranda. Glas voor veranda. Zonnepanelen op een veranda. Je beschrijft de uit te voeren werken en bijzonderheden. bell ross

Veranda bouwen.
Home / Veranda bouwen. De typische veranda van vroeger eerder een serre is al lang verleden tijd. Vele verandas vormen als volwaardige leefruimte een geïntegreerd verlengstuk van de woning. Vaak gaat het om serieuze verbouwingen, waarvoor u best een ervaren en betrouwbare bouwpartner kiest.
waterverzachter onderhoud

Een veranda bouwen: hoe begint u eraan? Ik ga bouwen. logo.
De sector beschikt momenteel over de nodige knowhow om de architectuur van een gerenoveerde woning na te bootsen en dus ook een ouderwetse veranda te bouwen met alle comfort en alle denkbare technologische snufjes. Omgekeerd kan een veranda die aan een oude hoeve wordt gebouwd er moeiteloos uitzien als een moderne serre. plateaulift

Uitbreiding / aangebouwd bijgebouw garage, carport, aangebouwde veranda. Omgevingsloket. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Brecht en Klaar hebben net een rijwoning gekocht en wensen deze achteraan uit te breiden met een veranda. De veranda heeft een oppervlakte van 36 m. Voor de verbinding tussen de woning en de nieuwe veranda dient in de dragende achtergevel een nieuwe opening te worden gemaakt.

Heb je een vergunning nodig voor een veranda? Veranda Livios.

Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen? En heb je een architect nodig of niet? Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de stedenbouwkundige verplichtingen bij de aanbouw van een veranda. Samen met Jo Vandervelden van DATON zetten we alles op een rijtje.

Drie aanvraagmogelijkheden

Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de stedenbouwkundige verplichtingen bij de aanbouw van een veranda.

Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van een vergunning. “Er is ook altijd een aanvraag nodig voor het aanbouwen van een veranda aan je bestaande woning”, vertelt Jo Vandervelden.

“In veel gevallen kan je met een meldingsplicht werken. Er moet dan wel aan enkele basisvoorwaarden worden voldaan

“Komen er wel stabiliteitswerken aan te pas, dan moet je een beroep doen op een architect. Bovendien mogen de werken noch de oplossing van een constructieprobleem met zich meebrengen, noch de stabiliteit van aanpalende woningen wijzigen.

Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van een vergunning. “Er is ook altijd een aanvraag nodig voor het aanbouwen van een veranda aan je bestaande woning”, vertelt Jo Vandervelden. Hiervoor bestaan drie mogelijkheden: de meldingsplicht, de stedenbouwkundige vergunning met eenvoudige dossiersamenstelling, en de stedenbouwkundige vergunning met uitgebreide dossiersamenstelling. Maar hoe zit dat in jouw geval? Wel, dat hangt af van bepaalde voorwaarden.

Meldingsplicht

“In veel gevallen kan je met een meldingsplicht werken”, vertelt Vandervelden. “Er moet dan wel aan enkele basisvoorwaarden worden voldaan.” Een overzicht:

 • Per woning mag je maximum 40 m² aan bijgebouwen aanbouwen. Veranda’s en bijkeukens tellen mee bij de berekening van deze maximale oppervlakte.
 • Aangebouwde bijgebouwen mogen niet hoger zijn dan 4 m, gemeten vanaf de grond.
 • Ze mogen de functie van de woning en het aantal woongelegenheden niet wijzigen.
 • In de zijtuin moeten ze minstens 3 m van de perceelsgrens blijven, in de achtertuin minstens 2 m.
 • Als de veranda tegen een aanpalend pand is gebouwd, mag ze tot op de perceelsgrens reiken, voor zover de bestaande scheidingsmuur niet gewijzigd wordt. De bouwdiepte van de veranda mag de bouwdiepte van het aanpalend gebouw niet overschrijden.

Geen architect nodig als…

“Als aan al die voorwaarden is voldaan én er geen stabiliteitswerkzaamheden nodig zijn, kan je gebruikmaken van de melding zonder medewerking van een architect”, aldus Vandervelden. Je hebt geen architect nodig als de veranda:

 • kleiner is dan 40 m²,
 • uit minstens 75% glas bestaat;
 • een kroonlijsthoogte heeft die beperkt is tot 3 m,
 • een nokhoogte heeft van maximaal 4,5 m.

Maar wel als…

“Komen er wel stabiliteitswerken aan te pas, dan moet je een beroep doen op een architect. Bovendien mogen de werken noch de oplossing van een constructieprobleem met zich meebrengen, noch de stabiliteit van aanpalende woningen wijzigen”, vult Vandervelden aan.

Stedenbouwkundige vergunning

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor de meldingsplicht, dan moet je een stedenbouwkundige aanvraag indienen. “Voer je stabiliteitswerken uit, dan gaat het om de uitgebreide dossiersamenstelling met medewerking van een architect. Zonder stabiliteitswerken dien je de eenvoudige dossiersamenstelling in, zonder bijstand van een architect.”

Welke weg volgt je dossier?

Bij een melding

De gemeente heeft 30 dagen de tijd om na te gaan of het ingediende dossier inderdaad onder de meldingsplicht valt. Zonder bericht mag je na 30 dagen starten met de werken.

Bij een vergunningsaanvraag

Dit hangt volgens Vandervelden af van de ligging van de grond. “Meestal kan de gemeente – het schepencollege – snel en zelfstandig een beslissing nemen over een aanvraag. Soms is echter een openbaar onderzoek nodig. Tijdens dat onderzoek kunnen omwonenden bezwaar indienen. Het komt ook voor dat de gemeente advies van andere administraties inwint. Stel dat je grond paalt aan een spoorweg, dan wordt de NMBS gecontacteerd. Vervolgens zal de gemeente de aanvraag beoordelen, rekening houdend met:

 • de eventuele bezwaren en adviezen,
 • de voorschriften van gewestplan, bijzonder plan van aanleg en/of verkaveling,
 • de mogelijke hinder voor de buurt (privacy, inkijk, bouwdiepte, terreinbezetting…)
 • de goede plaatselijke ordening.

Aanplakken

Vergeet niet voor je met de werken begint en tijdens de hele duur ervan, aan de straat aan te plakken dat de vergunning is afgegeven. “Een afschrift van de vergunning en het dossier moet op het bouwterrein aanwezig zijn.” Let op: provinciale en gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen kunnen strengere regels opleggen. Informeer dus steeds bij je gemeente!

Veranda bouw Limburg Reekmans Verandabouw Alken.
Deze veranda breid de woning uit met een aangename zithoek, en zorgt voor een ideale terasoverdekking. Wat zeker opvalt is de koepel is langs 4 zeide afgeschuind en voorzien van extra decoratie op de top, wat de veranda zijn unieke look geeft.

Eén van de stappen die wij vaak zetten in onze veranda projecten is het uittekenen van de veranda in 3D.
Dit maakt het project altijd een stuk concreter en geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om in detail te kijken hoe we de ramen indelen.

Tijdens onze opendeurdagen willen wij deze optie ook graag aanbieden aan onze toekomstige klanten. Bij interesse kan je onderstaande formulier invullen. Indien nodig zullen we je contacteren met bijkomende vragen.